• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
  1. #11
    Awatar Ctrl
    Ctrl jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    sty 2008
    Przegląda
    $location = $lang['Toruń'];
    Posty
    1 046

    Domyślnie

    Kod:
    $dzial=3; // zmienić na taki, z którego to ma się wyświetlać.
    Chyba id działu?
    GG:10038207
    Instalacje, Aktualizacje, Tworzenie Skinów, Przenoszenie, Support,
    Gadu-Gadu jest moim prywatnym komunikatorem.
    Wszelką pomoc realizuję jedynie poprzez forum.(No chyba,że dasz mi zarobić,wtedy pisz.)



  2. #12
    ZLoMik jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    79
    Przydatne posty
    1

    Domyślnie

    Skrypt nie wyświetla tego błędu:
    Kod:
    Unable to add cookies, header already sent.
    File: /home/abcd/domains/strona.pl/public_html/newsy.php
    Line: 1
    jeżeli usunie się ten kawałek kodu:
    Kod php:
      chdir('./forum');
       require_once(
    './global.php');
       require_once(
    './includes/class_bbcode.php');
       
    chdir('./..');
       
    $bbcode_parser =& new vB_BbCodeParser($vbulletinfetch_tag_list()); 
    Jednak z tego co widzę ten kod odpowiada bbcode, niestety chyba będę musiał sobie poradzić bez niego, co będzie bardzo uciążliwe ale przynajmniej wszystko działa ; - /
    Ostatnio edytowane przez ZLoMik ; 15.03.2009 o 20:09


  3. #13
    Inspiracja jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    mar 2009
    Posty
    5

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez ZLoMik Zobacz posta
    Skrypt nie wyświetla tego błędu:
    Kod:
    Unable to add cookies, header already sent.
    File: /home/abcd/domains/strona.pl/public_html/newsy.php
    Line: 1
    jeżeli usunie się ten kawałek kodu:
    Kod php:
      chdir('./forum');
       require_once(
    './global.php');
       require_once(
    './includes/class_bbcode.php');
       
    chdir('./..');
       
    $bbcode_parser =& new vB_BbCodeParser($vbulletinfetch_tag_list()); 
    Jednak z tego co widzę ten kod odpowiada bbcode, niestety chyba będę musiał sobie poradzić bez niego, co będzie bardzo uciążliwe ale przynajmniej wszystko działa ; - /
    Upewnij się czy przed rozpoczęciem skryptu nie masz żadnych spacji...
    Mi po użyciu tego skryptu wyświetla się natomiast coś takiego:
    Kod:
    Fatal error: Call to a member function query_read() on a non-object in /home/****/domains/*****.net/public_html/forum/includes/class_bbcode.php on line 581
    Z tego co zauważyłem linijka 581, oraz kilka w dół odpowiada za emotki(?)
    Kod:
    $smilies
    Jakieś pomysły?


  4. #14
    Inspiracja jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    mar 2009
    Posty
    5

    Domyślnie

    Odświeżam!

    Kod php:
    // we have to get the smilies from the database
                
    DEVDEBUG('querying for smilies');

                
    $this->registry->smiliecache = array();

                
    $smilies $this->registry->db->query_read("
                    SELECT *, LENGTH(smilietext) AS smilielen
                    FROM " 
    TABLE_PREFIX "smilie
                    ORDER BY smilielen DESC
                "
    );
                while (
    $smilie $this->registry->db->fetch_array($smilies))
                {
                    if (!
    $do_html)
                    {
                        
    $find htmlspecialchars_uni(trim($smilie['smilietext']));
                    }
                    else
                    {
                        
    $find trim($smilie['smilietext']);
                    }

                    
    // if you change this HTML tag, make sure you change the smilie remover in code/php/html tag handlers!
                    
    if ($this->is_wysiwyg())
                    {
                        
    $replace "<img src=\"$smilie[smiliepath]\" border=\"0\" alt=\"\" title=\"" htmlspecialchars_uni($smilie['title']) . "\" smilieid=\"$smilie[smilieid]\" class=\"inlineimg\" />";
                    }
                    else
                    {
                        
    $replace "<img src=\"$smilie[smiliepath]\" border=\"0\" alt=\"\" title=\"" htmlspecialchars_uni($smilie['title']) . "\" class=\"inlineimg\" />";
                    }

                    
    $sc["$find"] = $replace;

                    
    $this->registry->smiliecache["$smilie[smilieid]"] = $smilie;
                }
            }

            return 
    $sc;
        } 
    Linijka 581:
    Kod php:
     $smilies $this->registry->db->query_read(


  5. #15
    vDk
    vDk jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    lip 2009
    Posty
    24

    Domyślnie

    Witam, wiem że trochę odkopuje, ale mam ten sam problem co panowie wyżej, mianowicie wywala jeden błąd:
    Kod:
    Fatal error: Call to a member function query_read() on a non-object in /forum/includes/class_bbcode.php on line 581
    Wie ktoś może co jest jego przyczyną, oraz jakieś naprowadzenie jak mogę to poprawić?


Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne wątki

  1. Wyświetlanie sub-for na stronie głównej
    By notopa. in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 26.03.2010, 12:12
  2. Lista tematów z działu na stronie tematu
    By marcinpl87 in forum Poszukiwania
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 28.09.2009, 15:00
  3. Wyświetlanie wybranych działów w panelu ostatnich tematów
    By pawelx1988 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 05.04.2009, 21:37
  4. Wyświetlanie tagów na stronie głównej !
    By samuel in forum Instalacja i upgrade
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 05.01.2009, 15:57
  5. Wyświetlanie subfor na stronie głownej
    By belfik in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10.06.2008, 10:18
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67