• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
  1. #1
    zioms jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    mar 2009
    Posty
    4

    Domyślnie Problem z faviconem

    Witam serdecznie. Kolega zainstalował u siebie na serwerze vB 3.8.1 i ma favicona. Ja na swoim hoście niestety go nie mam. Jak to naprawić?



  2. #2
    Awatar bartol
    bartol jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    599
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Masz go wgranego? spróbuj wgrać jeszcze raz.
    Potrzebujesz pomocy przy instalacji i konfiguracji forum? Zgłoś się do mnie.

    Instalacje, aktualizacje, konwersje, naprawy, pomoc
    >>KLIKNIJ<< aby dowiedzieć się więcej.


  3. #3
    zioms jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    mar 2009
    Posty
    4

    Domyślnie

    Wgrałem ponownie i nie pomogło.


  4. #4
    Awatar falon
    falon jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    lip 2008
    Posty
    911
    Przydatne posty
    3

    Domyślnie

    a odświeżasz stronę właściwie czy tylko klikasz na link do forum?


  5. #5
    tempo jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    cze 2008
    Posty
    167

    Domyślnie

    A na jakiej przeglądarce śmigasz? Ja z moją faviconką mam taki motyw: Po wgraniu, dopiero po jakimś czasie zaskoczyła na operze. Na Mozilli dalej wyświetla standardową. Nie wiem, czy może to mieć coś wspólnego z cookies.


  6. #6
    Awatar bartol
    bartol jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    599
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Spróbuj usunąć pliki tymczasowe. Przeglądarki ściągają grafiki na dysk, aby po ponownym wejściu na stronę nie ściągać ich jeszcze raz
    Potrzebujesz pomocy przy instalacji i konfiguracji forum? Zgłoś się do mnie.

    Instalacje, aktualizacje, konwersje, naprawy, pomoc
    >>KLIKNIJ<< aby dowiedzieć się więcej.


  7. #7
    Awatar RadioErewan
    RadioErewan jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    lut 2009
    Posty
    324
    Przydatne posty
    1

    Domyślnie

    Pewnie forum jest w jakimś podkatalogu i favikonke przykrywa ikona z roota.

    Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył http://forum.olympusclub.pl; http://www.fototv.pl
    Dołącz do grupy Polska na http://www.vbulletin.com/forum/group.php?groupid=777


  8. #8
    zioms jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    mar 2009
    Posty
    4

    Domyślnie

    Przeglądarka to Mozilla Firefox (FF).

    Pliki są w głównym katalogu, favicon.ico też.

    Dziwny problem, nieprawdaż?


  9. #9
    Awatar RadioErewan
    RadioErewan jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    lut 2009
    Posty
    324
    Przydatne posty
    1

    Domyślnie

    Pokaż adres tego forum.

    Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył http://forum.olympusclub.pl; http://www.fototv.pl
    Dołącz do grupy Polska na http://www.vbulletin.com/forum/group.php?groupid=777


  10. #10
    zioms jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    mar 2009
    Posty
    4

    Domyślnie

    Tak sie zastanawiam czy to może mieć związek ze safe-mode na serwerze? Czasami to gó*** potrafi nieźle namieszać.


Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67