• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    bartes jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    cze 2008
    Posty
    16

    Domyślnie Błąd po załozeniu grupy

    Po założeniu grupy przez dowolnego użytkownika zamiast informacji kto ją założył pojawią się napis:
    Grupa utworzona przez [ARG:3 UNDEFINED]

    Czy da się z tego wybrnąć jakoś?



  2. #2
    Awatar Ctrl
    Ctrl jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    sty 2008
    Przegląda
    $location = $lang['Toruń'];
    Posty
    1 046

    Domyślnie

    Gdzie tą grupę zakładacie?
    GG:10038207
    Instalacje, Aktualizacje, Tworzenie Skinów, Przenoszenie, Support,
    Gadu-Gadu jest moim prywatnym komunikatorem.
    Wszelką pomoc realizuję jedynie poprzez forum.(No chyba,że dasz mi zarobić,wtedy pisz.)


  3. #3
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    @Ctrl: chodzi o grupy społecznościowe.

    @bartes: pierwsze co musisz wykonać do nadpisanie wszystkich oryginalnych plików vBulletin na serwer (poza install.php oraz obrazkami). Upewnij się, że przesyłasz pliki w trybie ASCII.
    Kolejnym krokiem będzie skorzystanie z pliku naprawiającego tools.php oraz zablokowanie wszystkich aktywnych modyfikacji. Oba działania opisane są w tym temacie (punkty 8. oraz 9.):
    http://vbhelp.pl/artyku-y-faq-f22/fa...tania-t76.html

    Pozdr.


  4. #4
    bartes jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    cze 2008
    Posty
    16

    Domyślnie

    Niestety obie akcje nic nie dały..błąd wyskakuje nadal...niezależnie od grupy użytkowników (np admin, mod), która go założyła.

    O dziwo w angielskiej wersji językowej ta opcja działa poprawnie...wiec może tutaj szukać rozwiązania.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez bartes ; 10.06.2008 o 21:52


  5. #5
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Sprawdziłem i rzeczywiście jest to problem z językiem.
    Przejdź do:
    AdminCP -> Języki i Frazy -> Znajdź Frazę
    Wyszukaj frazę: Grupa utworzona przez
    Wybierz do edycji drugą pozycję i to co znajdziesz w polskiej translacji zastąp na:
    Kod:
    Grupa utworzona przez <a href="{1}">{2}</a>
    Pozdr.


  6. #6
    cheater_00 jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    cze 2008
    Posty
    14

    Domyślnie

    Dzięki wielkie, tez mialem taki problem


  7. #7
    bartes jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    cze 2008
    Posty
    16

    Domyślnie

    Dzięki, działa.. też chciałem to zrobić, ale nie miałem pomysłu na co zmienić tę frazę..
    Sorry za kłopot, pozdrawiam


  8. #8
    bartes jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    cze 2008
    Posty
    16

    Domyślnie

    Dzięki, też chciałem zmienić tę frazę, ale nie wiedziałem co wpisać zamiast tego tekstu
    Pozdro i sorry za kłopot.
    Przepraszam za podwójny post..przeglądarka


Podobne wątki

  1. załączniki grupy społecznościowe
    By Hubertus in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 29.03.2010, 22:40
  2. Załączniki
    By krzychu in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 06.03.2010, 19:33
  3. Masowe przenoszenie użytkowników z grupy A do grupy B
    By just in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 24.10.2009, 16:44
  4. Załączniki
    By Husarzykk in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 19.09.2009, 11:31
  5. załączniki w PW
    By brattanek in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15.05.2009, 19:18
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67