• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
  1. #1
    lukas22 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2009
    Posty
    67

    Domyślnie Brak polskich znaków

    Witam, pierw stronę testowałem na localhost (xampp).
    Utworzyłem bazę danych, skonfigurowałem połączenie no i wszystko działa.
    Tak samo zrobiłem na serwerze dedykowanym i też działa, są polskie znaki.
    Chce stronę umieścić na innym serwerze, wrzucam stronę przez ftp a bazę wgrywam przez navicat.. no i nie ma polskich znaków... nawet w pa.. nigdzie;/ wgrywałem spolszczenie ponownie ale nic nie pomogło.
    I co ja teraz mam zrobić...



  2. #2
    Awatar header
    header jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    wrz 2008
    Przegląda
    Myszków
    Posty
    661
    Przydatne posty
    5
    Wpisów
    7

    Domyślnie

    Co znaczy nie ma Polskich znaków.?
    Jak wyglądają Polskie znaki?
    Są to może jakieś krzaki, a może znaki "?" ?
    Podaj więcej szczegółów.
    Mój Blog

    Oferty w sprawie konfiguracji i pomocy przy vBulletin proszę kierować na PW lub GG.

    Kliknij by napisać PW
    GG : 20650


  3. #3
    lukas22 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2009
    Posty
    67

    Domyślnie

    Tak to wygląda...
    Kod:
    Zobacz kto jest online  	
    Najwięcej aktywnych użytkowników (1) było dnia Dzisiaj, o godz. 11:14.
    Kod:
    Panel użytkownika
    Kod:
    Statystyki WoW-Center  	
    Tematów: 0, Postów: 0, Użytkowników: 1, Aktywni użytkownicy: 1
    Najnowszym użytkownikiem jest lukas
    Kod:
    Podałe¶ nieprawidłow± nazwę użytkownika lub hasło. Kliknij "Wróć", aby ponownie spróbować wpisać dane. Pamiętaj, że wielko¶ć liter w ha¶le ma znaczenie. Zapomniałe¶ hasła? Kliknij tutaj!
    
    Wykorzystałe¶ 1 z 5 możliwych prób logowania! Je¶li wykorzystasz wszystkie pięć prób zostaniesz zablokowany na 15 minut.


  4. #4
    Awatar header
    header jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    wrz 2008
    Przegląda
    Myszków
    Posty
    661
    Przydatne posty
    5
    Wpisów
    7

    Domyślnie

    Krzaki, krzaków nie naprawisz, musisz poprawić ręcznie.
    Mój Blog

    Oferty w sprawie konfiguracji i pomocy przy vBulletin proszę kierować na PW lub GG.

    Kliknij by napisać PW
    GG : 20650


  5. #5
    lukas22 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2009
    Posty
    67

    Domyślnie

    :O jak to ? przecież mam te same forum na localhost i na dedyku i działa;/ testowałem.
    Dodam jeszcze żę forum jest nowo zainstalowane.
    Teraz będę się pukał w głowę;/ po co ja do tego ścierwa kupiłem licencje... siedzę już przy tym tydzień.
    Ostatnio edytowane przez lukas22 ; 23.08.2009 o 21:18


  6. #6
    Awatar header
    header jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    wrz 2008
    Przegląda
    Myszków
    Posty
    661
    Przydatne posty
    5
    Wpisów
    7

    Domyślnie

    To pokaż teraz tą samą treść z localhost.
    Na pewno wygląda inaczej.
    Mój Blog

    Oferty w sprawie konfiguracji i pomocy przy vBulletin proszę kierować na PW lub GG.

    Kliknij by napisać PW
    GG : 20650


  7. #7
    lukas22 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2009
    Posty
    67

    Domyślnie

    Na localhost są polskie znaki:
    Kod:
    Statystyki Forum WoW-Center  	
    Tematów: 0, Postów: 0, Użytkowników: 1
    Najnowszym użytkownikiem jest lukas
    Link do forum:
    http://www.wow-center.pl/for/
    Ostatnio edytowane przez lukas22 ; 24.08.2009 o 09:53


  8. #8
    lukas22 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2009
    Posty
    67

    Domyślnie

    Po kilkunastu dniach walki udało mi się poprawnie zainstalować to ścierwo;/ .
    Eksportuje bazę przez phpmyadmin (localhost) i wgrywam przez phpmyadminna hosting (kodowanie bazy utf8) no i nie ma polskich znaków.
    Ostatnio edytowane przez lukas22 ; 24.08.2009 o 19:47


  9. #9
    lukas22 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2009
    Posty
    67

    Domyślnie

    Ma ktoś jakiś pomysł? może inny hosting..


  10. #10
    Awatar header
    header jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    wrz 2008
    Przegląda
    Myszków
    Posty
    661
    Przydatne posty
    5
    Wpisów
    7

    Domyślnie

    Wgraj bazę na ftp i poproś hosting o wgranie, powinni wgrać bez problemu z odpowiednim kodowaniem.
    Mój Blog

    Oferty w sprawie konfiguracji i pomocy przy vBulletin proszę kierować na PW lub GG.

    Kliknij by napisać PW
    GG : 20650


Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Brak polskich znaków
    By fidgethouse in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 19.05.2009, 10:21
  2. Brak polskich znaków
    By infernus in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11.05.2009, 08:41
  3. po instalacji brak polskich znaków
    By t3qil4all in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24.08.2008, 12:05
  4. Brak Polskich znaków na SB
    By t3qil4all in forum Konwersje
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 05.06.2008, 18:14
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67