• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
  1. #1
    swist jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    kwi 2010
    Posty
    85

    Domyślnie Upgrade do 4.0.4 - problemy

    Witam, co tu dużo pisać - jak w temacie. Przeszedłem z 4.0.3 na 4.0.4 (dopalone VBSEO), wszystko przebiegło niby ok, jednak pojawiły się następujące problemy:

    1. Nie mogę wejść do jednego z moich for, subfora w nim działają, tematy również, kolejne strony widoku tematów także, ale nie można wejść do niego normalnie gdyż wywala po czasie błąd:

    Kod:
    Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/admin/domains/warezik.eu/public_html/includes/functions.php on line 1923
    Wyłączałem vbseo, dodatki, co tylko możliwe - bez zmian. Dziwne.

    2. Po upgrade mam nieprawidłowe linki w Archive, czy z VBSEO czy bez - dodaje na końcu znak "/"

    Kod:
    archive/f-47.html/
    tak jest i nie działa
    Kod:
    archive/f-47.html
    tak powinno być i działa

    Do tego jak już się patrzy na listę tematów w archive to link do powrotu do forum zamiast powiedzmy f-16 jest zawsze www.domena.pl/a/ co też jest dziwne.

    Mam nadzieję, że nie zakręciłem zbytnio, jestem po prostu przemęczony bardzo. Próbowałem już ponownego uploadu plików itd, bez zmian.

    Pozdrawiam i proszę o jakieś sugestie



  2. #2
    swist jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    kwi 2010
    Posty
    85

    Domyślnie

    Heh dobra widzę, że 2 problem występuje (po części) nawet na vbulletin.com więc to oni coś namieszali Jednak problem pierwszy pozostaje do rozwiązania, pozdrawiam!


  3. #3
    Marek jest nieaktywny Banned
    Dołączył
    maj 2008
    Przegląda
    Where my hat is
    Posty
    0
    Przydatne posty
    26

    Domyślnie

    Problem pierwszy jest mi znany ponieważ walczę z nim od momentu pojawienia się nowej wersji.
    Kod:
    Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/admin/domains/warezik.eu/public_html/includes/functions.php on line 1923
    Ograniczenia jakie masz na serwerze nie pozwalają na wykonywanie zadań przekraczających czas wykonania zdefiniowany w ustawieniach serwera. U Ciebie jest to 30 sekund co jest zdecydowanie za mało. U mnie na serwerze home.pl jest podobnie. W odpowiedzi na maila jaki wysłałem do wsparcia technicznego home.pl w którym zgłosiłem problem z instalacji i aktualizacją vBulletin na ich serwerze otrzymałem odpowiedź:

    Cytat Zamieszczone przez home.pl
    Pragne poinformowac, iz tymczasowo zostal zwiekszony parametr uzycia procesora dla Panstwa konta do 45 sekund.
    Wielkosc ta wydaje sie byc wystarczajaca do przeprowadzenia procesu instalacji forum. Paramter ten bedzie obowiazywal do dnia 28 czerwca (poniedzialek rano).
    W tym dniu konfiguracja Panstwa serwera zostanie skorygowana do standardowej obowiazujacej w ramach hostingu wspoldzielonego czyli czas uzycia procesora
    zostanie ustawiony na 30 sekund. W przypadku koniecznosci wydluzenia tego terminu prosze o kontakt.
    napisałem więc zapytanie o treści:

    Cytat Zamieszczone przez Treść mojego maila dop wsparcia technicznego home.pl
    Chyba pan kpi sobie ze mnie. Skrypt vBulletin w wersji 4.0x jest nową wersją skryptu która dynamicznie się rozwija. Przynajmniej raz w miesiącu wydawana jest nowa wersja która wnosi nowe funkcje i usuwa błędy zgłoszone przez użytkowników. Sama instalacja skryptu nie załatwia więc problemu bo konieczne są jego częste aktualizacje. Jest to bardzo drogi skrypt forum - cena tego skryptu to 285 dolarów. Co więc zamierzacie powiedzieć swoim klientom którzy mają wykupioną licencję na ten skrypt? Aby sobie poszukali bardziej przyjaznego hostingu?

    Cóż to za standardy które nie uwzględniają potrzeb jednego z najpopularniejszych na świecie forum? Tego typu problemów nie ma na innych serwerach.
    Powrót waszych nieżyciowych standardów oznaczać będzie że czas najwyższy poszukać sobie innego usługodawcy.

    Proszę więc o jednoznaczną odpowiedź, czy zamierzacie dostosować ustawienia serwera do wymogów vBulletin?
    Czekam teraz na odpowiedź. Mam nadzieję że przemyślą powyższy problem i zwiększą limit na przynajmniej 60 sekund.
    Dobrze by było jednak by także inni klienci home.pl także reklamowali w./w problem, bo wtedy istniała by większa szansa na to że dostosują serwer do wymogów vBulletin.


  4. #4
    swist jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    kwi 2010
    Posty
    85

    Domyślnie

    Ja sobie owe ograniczenia mogę zmienić, co nie rozwiązuje problemu. Dlaczego wejście do jednego z for miało by zajmować aż 30 sekund? No w najgorszym wypadku po prostu zrobię drugie takie samo forum i przeniosę tematy z poprzedniego. Co do drugiego problemu - powinni szybko wydać 4.0.5


  5. #5
    Mind jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    paź 2008
    Posty
    377
    Przydatne posty
    3

    Domyślnie

    4.0.4 to jakaś porażka, spodziewałem się poprawienia jakości a nie pogorszenia. Po upgrade'dzie nie zastawiałem się długo tylko wróciłem do 4.0.3, poczekam na 4.0.5 potestuje i wtedy zrobię update na bazie roboczej.


  6. #6
    Marek jest nieaktywny Banned
    Dołączył
    maj 2008
    Przegląda
    Where my hat is
    Posty
    0
    Przydatne posty
    26

    Domyślnie

    Dzisiaj ukazała się właśnie łatka do wersji 4.04 Release 4.0.4 PL 1 - Permissions bugs


  7. #7
    swist jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    kwi 2010
    Posty
    85

    Domyślnie

    Dobra, a gdyby to nie pomogło - jak mogę sobie "wrócić" do 4.0.3? No dobrze już widzę, że to małe zmiany, zatem - jak wrócić na 4.0.3?


  8. #8
    swist jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    kwi 2010
    Posty
    85

    Domyślnie

    archive/global.php ok linii 152 zamieniamy:

    Kod:
    $forum_link = '<a href="' . $vbulletin->options['bburl'] . '/archive/index.php' . (SLASH_METHOD ? '/' : '?') . "f-$forumid.html" . (SLASH_METHOD ? '/' : '&') . $vbulletin->session->vars['sessionhash'] . "\">";
    na

    Kod:
    $forum_link = '<a href="' . $vbulletin->options['bburl'] . '/archive/index.php' . (SLASH_METHOD ? '/' : '?') . "f-$forumid.html" . (SLASH_METHOD ? '' : '&') . $vbulletin->session->vars['sessionhash'] . "\">";


  9. #9
    Marek jest nieaktywny Banned
    Dołączył
    maj 2008
    Przegląda
    Where my hat is
    Posty
    0
    Przydatne posty
    26

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez swist Zobacz posta
    archive/global.php ok linii 152 zamieniamy...
    Niestety ta zmiana nic nie pomaga. Spróbuję dziś skorzystać ze wsparcia technicznego vBulletin Solutions


  10. #10
    krzychu jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sty 2010
    Posty
    89
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez swist Zobacz posta
    2. Po upgrade mam nieprawidłowe linki w Archive, czy z VBSEO czy bez - dodaje na końcu znak "/"
    Dokładnie mam to samo

    Cytat Zamieszczone przez Marek Zobacz posta
    Niestety ta zmiana nic nie pomaga. Spróbuję dziś skorzystać ze wsparcia technicznego vBulletin Solutions
    Jak coś się dowiesz w tym temacie to napisz na forum.


Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. VB 4.1.1 - problemy z upgrade ?
    By baciarek in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 13.01.2011, 20:33
  2. problemy
    By grzywa in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24.10.2009, 16:46
  3. 2 problemy
    By lobo0sw in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 18.09.2009, 12:34
  4. Problemy w PA
    By pitu in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 05.01.2009, 16:30
  5. 2 problemy
    By Dissto in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01.03.2008, 13:35
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67