• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    .::Rider::. jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    paź 2008
    Posty
    52

    Domyślnie Flagi na forum

    Witam !

    Chce zmienić w jednym z działów ikony na flagi różnych państw sprawa niby Błacha i prosta
    gdy podmieniam obrazki na flagi raz sa raz niema nie u wszystkich na forum sa widoczne u każdego pokazuje inaczej






    Roźnie to wygląda raz jest jedna raz druga
    Dodam jescze ze po wylogowaniu z forum ikon niema wcale

    Prószę o pomoc
    Ostatnio edytowane przez .::Rider::. ; 05.06.2009 o 10:04



  2. #2
    MatKus jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    lip 2008
    Posty
    247

    Domyślnie

    Wygląda na to, że to, jakie ikonki ci się pojawią, zależy od uprawnień i od grupy.
    Jakiej używasz modyfikacji do tych flag, może coś nie tak z jej ustawieniami?
    były administrator forum.tibia.pl
    administrator forum.tibiaspy.com


  3. #3
    cizu jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    454

    Domyślnie

    A jak to zrobiłeś?

    ogółem w forumhome_forumbit_level2_post
    Kod php:
    <a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]"><strong>$forum[title]</strong></a
    dopisz:
    Kod php:
    <a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]"><img border="0" src="images/misc/iconforums/$forum[forumid].gif" hspace="4px" align="left"/></a
    stwórz katalog: iconforums w images/misc/
    wrzuć obrazki nazywając je:
    idforum.gif

    niemniej mam inny pomysł


  4. #4
    Awatar bartol
    bartol jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    599
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Do obrazków przy forach można użyć wbudowanej opcji...

    W edycji for jest opcja "Prefiks dla ikony statusu forum"
    Potrzebujesz pomocy przy instalacji i konfiguracji forum? Zgłoś się do mnie.

    Instalacje, aktualizacje, konwersje, naprawy, pomoc
    >>KLIKNIJ<< aby dowiedzieć się więcej.


  5. #5
    cizu jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    454

    Domyślnie

    ew.
    Kod php:
    <td class="alt2"><img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/$forum[imageprefix]forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]/></td
    zmienic na:
    Kod php:
    <td class="alt2"><a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]"><img border="0" src="images/misc/iconforums//$forum[forumid].gif" hspace="4px" align="left"/></a></td
    w level1_post level2_post


  6. #6
    wawrik jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    gru 2011
    Przegląda
    Poznań
    Posty
    113

    Domyślnie

    czy ta modyfikacja działa z wersja 4.2 ?
    Może ktoś posiada modyfikację do tego


  7. #7
    Awatar Grzegorz
    Grzegorz jest nieaktywny Ja tu tylko sprzątam
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    1 620
    Przydatne posty
    111

    Domyślnie

    Potrzebujesz stylu dla swojego forum? Chcesz przenieść styl z vbulletin 3 na vbulletin 4? Pisz PW


Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67