• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    bartek9191 jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    paź 2009
    Posty
    5

    Domyślnie Ładowanie forum...

    Mam wielki problem z szybkością strony. Zamiast 3-4 s ładuje się ponad 2 min, 2 problem nie wczytuje grafiki. Problem pojawił się nagle, więc nie znam jego przyczyny.



  2. #2
    Awatar RafoX
    RafoX jest nieaktywny Użytkownik vBHELP.pl
    Dołączył
    mar 2008
    Przegląda
    Słubice, Plock, Poland, Poland
    Posty
    870
    Przydatne posty
    26

    Domyślnie

    może serwer ci laguję zoptymalizuj też tabele w bazie danych


  3. #3
    bartek9191 jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    paź 2009
    Posty
    5

    Domyślnie

    A czy 17 mb to dobra wielkość bazy?


  4. #4
    Awatar RafoX
    RafoX jest nieaktywny Użytkownik vBHELP.pl
    Dołączył
    mar 2008
    Przegląda
    Słubice, Plock, Poland, Poland
    Posty
    870
    Przydatne posty
    26

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez bartek9191 Zobacz posta
    A czy 17 mb to dobra wielkość bazy?
    zależy na jakie forum moja ma 170 i nie muli więc wiesz możliwe że jakaś wtyczka ci tak zamula nie wiem cięzko mi coś powiedzieć zoptymalizowałeś tabele?


  5. #5
    Awatar Wayne
    Wayne jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    paź 2009
    Posty
    157
    Przydatne posty
    26

    Domyślnie

    Moje ma jak 'na razie' 2GB

    Podaj gdzie trzymasz te forum i najlepiej listę wtyczek.


  6. #6
    Awatar Mateusz
    Mateusz jest nieaktywny vBHELP.pl Team
    Dołączył
    lut 2008
    Przegląda
    Gdańsk
    Posty
    542
    Przydatne posty
    119
    Wpisów
    2

    Domyślnie

    Tak jak wspomnieli przedmówcy, przyda się produktów/wtyczek. Dobrze by było jakbyś podał parametry serwera i logi zapytań do bazy, te które są wykonane najdłużej i najczęściej. Przy bazie danych 17mb nie ma prawa tak długo się ładować.


  7. #7
    bartek9191 jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    paź 2009
    Posty
    5

    Domyślnie

    Dobra, udało mi się wejść w AdminCP i naprawić błąd którym był ChatBox. Wyłączyłem go. Ale problem jest następny:
    Kod:
    Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in /home/harroc01/domains/strona.pl/public_html/includes/class_core.php(4425) : eval()'d code on line 65
    
    Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/harroc01/domains/strona.pl/public_html/includes/class_core.php(4425) : eval()'d code on line 66
    Używam chatboxa od vsa.
    Problem występuje jedynie wtedy gdy ChatBox jest włączony.
    Ostatnio edytowane przez bartek9191 ; 10.04.2011 o 19:16


Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67