• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Like Tree3Przydatne posty
  • 1 Autor Vanad
  • 1 Autor Max
  • 1 Autor Mateusz K.
  1. #1
    patrykolas jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    lut 2011
    Posty
    6

    Domyślnie Jak ustawić forum jako domyślną stronę na wejście

    Witam.

    Mam taki problem. Mianowicie, gdy wchodzę na stronę to jestem na stronie głównej, a chce żeby było forum na stronie startowej. Proszę o opisanie dokładnie jak to zrobić, aby forum było stroną domyślną.

    Pozdrawiam



  2. #2
    Awatar Vanad
    Vanad jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    lis 2008
    Przegląda
    East Side
    Posty
    332
    Przydatne posty
    35

    Domyślnie

    Edytuj plik index.php
    Zamieniając kod
    Kod:
    /**
     * Use the CMS as the default script:
     */
    
    require('content.php');
    
    
    /**
     * Use the forum as the default script:
     */
    
    // require('forum.php');
    na

    Kod:
    /**
     * Use the CMS as the default script:
     */
    
    require('forum.php');
    
    
    /**
     * Use the forum as the default script:
     */
    
    // require('content.php');
    Xarian uważa to za przydatne.
    Brak czasu sprawił, że nie mam na to czasu ;/ Zostaje pasja, której trening codzienny nie pozwala by zgasła! Peace!


  3. #3
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Skrypt prawidłowy, niepotrzebna tylko zmiana pozycji. Wystarczy zdjąć komentarz z require forum, a dodać na require content.
    jarcow uważa to za przydatne.


  4. #4
    patrykolas jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    lut 2011
    Posty
    6

    Domyślnie

    a gdzie znajduję sięte plik index.php?? Bo nie mogę znaleźć


  5. #5
    Awatar pitu
    pitu jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    mar 2008
    Posty
    723
    Przydatne posty
    3

    Domyślnie

    Plik znajduje się w głównym katalogu forum.
    Masz problem? Pisz na forum, a nie na PW, GG! Na GG oraz PW przyjmuje jedynie indywidualne zlecenia.
    _____________________________________

    Zajmuję się:
    -instalacją vBulletin
    -przenoszeniem na inny serwer
    -aktualizacją do nowszej wersji forum oraz modyfikacji
    -instalacją aktualizacji/styli
    -wszelkiego rodzaju pracami związanymi ze skryptem vBulletin

    Więcej szczegółów na PW - Klik


  6. #6
    wokas0 jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    maj 2012
    Posty
    6

    Domyślnie

    Vanad nie mam takiego zapisu w swoim index.php
    Oto jego zawartość:

    Kod php:
    <?php
    /*======================================================================*\
    || #################################################################### ||
    || # vBulletin 4.2.0 - Licence Number VBS6A7FCD0
    || # ---------------------------------------------------------------- # ||
    || # Copyright ©2000-2012 vBulletin Solutions Inc. All Rights Reserved. ||
    || # This file may not be redistributed in whole or significant part. # ||
    || # ---------------- VBULLETIN IS NOT FREE SOFTWARE ---------------- # ||
    || # http://www.vbulletin.com | http://www.vbulletin.com/license.html # ||
    || #################################################################### ||
    \*======================================================================*/

    /* Tell forum.php to redirect 
    to the default url as defined 
    in the navigation manager */
    define('VB_REDIRECT'true);

    /**
     * If you want to move this file to the root of your website, change the 
     * line below to your vBulletin directory and uncomment it (delete the //).
     *
     * For example, if vBulletin is installed in '/forum' the line should
     * state: define('VB_RELATIVE_PATH', 'forums');
     *
     * Note: You may need to change the cookie path of your vBulletin
     * installation to enable your users to log in at the root of your website.
     * If you move this file to the root of your website then you should ensure
     * the cookie path is set to '/'.
     *
     * See 'Admin Control Panel
     *    ->Cookies and HTTP Header Options
     *      ->Path to Save Cookies
     */

    //define('VB_RELATIVE_PATH', 'forums');

    // Do not edit anything below //
    if (defined('VB_RELATIVE_PATH'))
    {
        
    chdir('./' VB_RELATIVE_PATH);
    }

    require(
    'forum.php');


    /*======================================================================*\
    || ####################################################################
    || # Downloaded: 13:19, Thu May 24th 2012
    || # CVS: $RCSfile$ - $Revision: 60724 $
    || ####################################################################
    \*======================================================================*/


  7. #7
    Awatar Karpaj
    Karpaj jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2011
    Przegląda
    Poznań
    Posty
    124
    Przydatne posty
    6

    Domyślnie

    require('forum.php');
    zmieniasz na
    require('content.php');
    [B][SIZE=3][COLOR="#cc3300"]Karpaj vel Enough
    [/COLOR][/SIZE][/B]


  8. #8
    Tester38 jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    lis 2010
    Przegląda
    PL/DE
    Posty
    8

    Domyślnie

    Po upgrade do 4.2 i wpisie require('forum.php'); laduje zawsze na What´s New - a nie na stronie glownej.


  9. #9
    Mateusz K. jest nieaktywny vBHELP.pl Team
    Dołączył
    wrz 2008
    Posty
    1 447
    Przydatne posty
    164

    Domyślnie

    Dla forum bez cms wykonuje się to:
    PA-Ustawienia-Navigation Manager-Forum-Set Default-Zapisz

    A więc dla CMS zapewne tak samo tyle że zamiast w forum wchodzisz w CMS.
    Tester38 uważa to za przydatne.


Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67