• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    Awatar kulfon250
    kulfon250 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2011
    Przegląda
    W-wa
    Posty
    77
    Przydatne posty
    3
    Wpisów
    1

    Domyślnie Problem z edycją szablonów po upgradzie do 4.1.9

    Po upgradzie jak wyżej nie mogę edytować i zapisywać kodu w szablonach, mam taki komunikat

    The following error occurred when attempting to evaluate this template:
    Could not find phrase 'too_many_attributes'.
    This is likely caused by a malformed conditional statement. It is highly recommended that you fix this error before continuing, but you may continue as-is if you wish.


    Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to obejść/naprawić? sprawa pilna
    Forum o Apple, Grach na Mac, Wacomie i Magento - http://maqowisko.waw.pl



  2. #2
    Awatar WoG
    WoG
    WoG jest nieaktywny vB Specialist
    Dołączył
    lut 2008
    Posty
    2 812
    Przydatne posty
    297
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    We wszystkich szablonach ten problem występuje?
    Jesteś pewny, że wszystkie pliki zostały na serwerze umieszczone poprawnie?
    Z poważaniem,
    WoG

    Ty też możesz pomóc spolszczać vBulletin 5: GitHub.com
    "Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po przeminięciu radości spowodowanej niską ceną"


  3. #3
    Awatar kulfon250
    kulfon250 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2011
    Przegląda
    W-wa
    Posty
    77
    Przydatne posty
    3
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Tak, kilkukrotnie rozkminiałem przejście do 4.1.9 zanim zrobiłem operację końcową.
    Szablon reaguje, ale w sposób przedziwny na ustawienie ilości znaków. Jak również na "ręczne" ustawianie tekstu.
    Po Twojej poprzedniej regulacji wszystko stało jak żołnierze w szeregu , teraz góra pracuje oki, reszta losowo umieszcza mniej lub więcej tekstu???
    widać to na Maqowisko - Strona główna
    Forum o Apple, Grach na Mac, Wacomie i Magento - http://maqowisko.waw.pl


  4. #4
    Awatar kulfon250
    kulfon250 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2011
    Przegląda
    W-wa
    Posty
    77
    Przydatne posty
    3
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Region capture 14.jpg

    Dziś wyszedł taki kwiatek, nie mam bladego pojęcia czemu?
    Czy nie ma nikogo kto ma jakiś pomysł?
    Forum o Apple, Grach na Mac, Wacomie i Magento - http://maqowisko.waw.pl


  5. #5
    Awatar WoG
    WoG
    WoG jest nieaktywny vB Specialist
    Dołączył
    lut 2008
    Posty
    2 812
    Przydatne posty
    297
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Co jest źle na tym screenie? Żebym nie popełnił gafy
    Na chwilę obecną ciężko mi powiedzieć co wywołuje ten błąd.

    Po wyłączniu modyfikacji problem nadal występuje?
    Z poważaniem,
    WoG

    Ty też możesz pomóc spolszczać vBulletin 5: GitHub.com
    "Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po przeminięciu radości spowodowanej niską ceną"


  6. #6
    Awatar kulfon250
    kulfon250 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2011
    Przegląda
    W-wa
    Posty
    77
    Przydatne posty
    3
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Chodzi o ilość pobieranego tekstu, wydaje mi się że powinna być identyczna, a tu jak widać jest totalnie różna, co powoduje dokładny rozjazd komórek, jedna wyższa inna niższa, wcześniej były równe...
    Po upgradzie do 4.1.9 zaczął się ten problem, wiem że coś mieszali w wyglądzie bo musiałem poprawiać wielkość zdjęć i rożnych elementów w widżetach, bo nagle stały się za duże.
    Spróbuję wyłączyć dodatki, choć nic nie było robione poza upgradem do 4.1.9.
    Problemem jak pisałem wcześniej jest brak reakcji na ustawiona ilość znaków.
    Forum o Apple, Grach na Mac, Wacomie i Magento - http://maqowisko.waw.pl


  7. #7
    Awatar kulfon250
    kulfon250 jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2011
    Przegląda
    W-wa
    Posty
    77
    Przydatne posty
    3
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Znalazłem rozwiązanie połowiczne, wyłączenie opcji w artykule "HTML Włączony - konwertuj linebreaks" i pozostawienie by nie przetwarzało HTML-a pomaga co ciekawe wtedy szablon pobiera prawidłową zaprogramowana ilość znaków?

    Wojtku, coś Ci to podpowiada?
    Forum o Apple, Grach na Mac, Wacomie i Magento - http://maqowisko.waw.pl


  8. #8
    Awatar WoG
    WoG
    WoG jest nieaktywny vB Specialist
    Dołączył
    lut 2008
    Posty
    2 812
    Przydatne posty
    297
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    W takim przypadku zgosiłbym sprawę do vBulletin.
    Z poważaniem,
    WoG

    Ty też możesz pomóc spolszczać vBulletin 5: GitHub.com
    "Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po przeminięciu radości spowodowanej niską ceną"


Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67