• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    Quester jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    cze 2010
    Posty
    5

    Domyślnie Problem z wyświetlaniem dat

    Witam !

    Mam zainstalowany skrypt vB 4.1.0
    Dokonałem bezboleśnie konwersji z phpBB by Przemo z jednym małym problemem, którego nie potrafię rozwiązać. Otóż wyświetlana data wygląda następująco:

    pTuesday_+01:000, 21:49

    zamiast normalnej daty. Format daty mam ustawiony na m.d.Y
    Problemu nie przy wyświetlaniu daty w formie dzisiaj lub wczoraj
    Wygląda mi to na błąd szablonu ale niestety nie potrafię sobie z tym poradzić.
    Na wszelki wypadek załączam screenshot:


    Uploaded with ImageShack.us



  2. #2
    Seba jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    lut 2009
    Posty
    1 059
    Przydatne posty
    44

    Domyślnie

    Jaki masz format daty wpisany w panelu ?
    Profesjonalne modyfikacje vBulletin oraz style - gg 1981480 badz PW


  3. #3
    Awatar Vanad
    Vanad jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    lis 2008
    Przegląda
    East Side
    Posty
    332
    Przydatne posty
    35

    Domyślnie

    Sprawdź czy masz tam samo: ACP -> Ustawienia -> Opcje -> Opcje czasu i daty
    Sposób Wyświetlania: Wczoraj/Dziś
    Format Daty: m-d-Y
    Format Czasu: h:i A


  4. #4
    Quester jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    cze 2010
    Posty
    5

    Domyślnie

    Seba: tak jak napisałem w pierwszym poście. Mam ustawiony format d.m.Y

    Vanad: ustawiłem dokładnie tak jak napisałeś. Najdziwniejsze jest to, że nie ma żadnej reakcji na zmianę formatu wyświetlania daty. Na wszelki wypadek zoptymalizowałem i naprawiłem wszystkie tabele bazy i to też nie przyniosło efektu.

    UPDATE:
    Doszedłem na razie jedynie do tego, że po przełączeniu na jęz. angielski daty wyświetlają się prawidłowo, natomiast w momencie przejścia na spolszczenie daty się sypią. Nie wiem niestety jak zabrać się za poszukiwanie błędu w spolszczeniu. Ma ktoś jakiś pomysł ? Wskazówkę ? Cokolwiek ?

    UPDATE 2:
    Ufff... udało mi się problem rozwiązać. Przez przypadek wpiałem jedną literkę w pole, które było domyślnie puste, a mianowicie:
    Admin CP -> Języki i Frazy -> Zarządzaj językiem -> Polski [edytuj ustawienia] -> pole: Date Format Override <- w tym polu (nie wiem jakim cudem) wpisałem literkę "p"
    Po wyczyszczeniu tego pola wszystko z datą wróciło do normy.

    P.S. Bardzo dziękuję Użytkownikom Seba i Vanad za zainteresowanie tematem i chęć pomocy !
    Ostatnio edytowane przez Quester ; 12.12.2010 o 10:46 Powód: Uzupełnienie informacji i rozwiązanie problemu


Podobne wątki

  1. Problem z wyświetlaniem obrazków
    By SoloVT in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 24.08.2010, 19:31
  2. Problem z wyświetlaniem postów
    By ziomix28 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 19.01.2010, 15:26
  3. Problem z wyświetlaniem postów
    By sabik123 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 14.04.2009, 22:56
  4. Problem z wyświetlaniem forum
    By Marek_Sobczak in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24.03.2009, 18:22
  5. problem z wyświetlaniem panelu.
    By header in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14.11.2008, 16:00
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67