• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    Marcin1 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    sty 2012
    Posty
    131
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie Wyświetlanie na Ipadzie

    Dostałem zgłoszenie, że forum nie wyświetla się prawidłowo na Ipadzie, a podobno wcześniej tego nie było... Ładuje się w normalnej szerokości i po załadowaniu zmniejsza (minimalizuje do lewej). Czy ktoś z Was może ma Ipad i mógłby sprawdzić wyświetlanie lub ma pomysł co może być przyczyną? Adres http://www.sportsboard.pl/forum.php

    http://iv.pl/images/99726791503100345452.png

    /edit
    Tagi nie działają.

    http://ipadpeek.com/ Sprawdzałem na tej stronie i wygląda w porządku, więc co może być przyczyną, że po załadowaniu u kogoś strona minimalizuje się do lewej?
    Ostatnio edytowane przez Marcin1 ; 15.05.2012 o 09:55



  2. #2
    Atlantis jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2011
    Przegląda
    Londyn
    Posty
    97
    Przydatne posty
    21

    Domyślnie

    Prosiłeś, aby sprawdzić jak wygląda strona na iPadzie. Mam, sprawdziłam i rzeczywiście całe forum jast po lewej stronie (ok. 1/3 ekranu). Wczytuje się na początku ok (normalny rozmiar na cały ekran) do momentu wczytania ogłoszenia o nowym forum.


  3. #3
    Marcin1 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    sty 2012
    Posty
    131
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie

    Co może być przyczyną?

    Widzę, że ta strona jest bezużyteczna http://ipadpeek.com/ bowiem tu ten problem nie występuje.

    Atlantis wspomniałeś o tym ogłoszeniu (to na żółto jak mniemam). Przed chwilą je ściągnąłem. Czy mógłbyś proszę jeszcze raz sprawdzić?
    Ostatnio edytowane przez Marcin1 ; 15.05.2012 o 21:11


  4. #4
    Atlantis jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2011
    Przegląda
    Londyn
    Posty
    97
    Przydatne posty
    21

    Domyślnie

    Sprawdziłam przed chwilą i nic się nie zmieniło.

    Ale...... chyba znalazłam problem. Twoją stronę można przewijać chyba z dziesięc razy lub więcej w prawo. To mnie zastanowiło i znalazłam problem, ale ty musisz to sam znaleźć. Na samym końcu przewijania po prawej stronie jest ikonka lupki. Lupki tej nie ma przy "Szukaj" tzn Zaawansowane wyszukiwanie . Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w przeglądarce na PC masz to samo Zobaczyłam to przed chwilą. Sprawdź sam.


  5. #5
    Marcin1 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    sty 2012
    Posty
    131
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie

    Atlantis dzięki za trop. Faktycznie ta lupka... A czy dasz radę sprawdzić wyświetlanie na pozostałych stylach? Lewy, dolny róg - Default, Digital, Green. To mi dużo ułatwi.[COLOR="Silver"]

    ---------- Wiadomość dopisana o 21:52 ----------

    Mam ogromny problem, zepsułem coś ze stylami. Nic nie chodzi. Jak przywrócić oryginalne style.


  6. #6
    Atlantis jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2011
    Przegląda
    Londyn
    Posty
    97
    Przydatne posty
    21

    Domyślnie

    Więc tak:

    PC IE - błąd tylko i wyłącznie na Dark Green SEO Theme
    iPad Safari - tak samo jak wyżej
    Samsung Note - chciałam sprawdzić, ale są jakieś błędy ze stylami albo zacząłeś coś przestawiać.

    Tylko w tym jednym stylu masz ten błąd i jeżeli mogę podpowiedzieć to chyba chodzi o odległość między wyszukiwaniem a lupką.


  7. #7
    Marcin1 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    sty 2012
    Posty
    131
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie

    Atlantis wszystko sie zepsuło ze stylami. Czy jest możliwość ich przywrócenia?


  8. #8
    Atlantis jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sie 2011
    Przegląda
    Londyn
    Posty
    97
    Przydatne posty
    21

    Domyślnie

    Chyba pamiętasz co robiłeś? Napisz co zrobiłeś, że tak się stało albo przestaw z powrotem.


  9. #9
    Marcin1 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    sty 2012
    Posty
    131
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie

    Proszę o zamknięcie. Problem naprawiony.


    }

    .navbar_search {
    position:relative;
    width: 185px;
    display:block;

    vbulletin-chrome.css
    Ostatnio edytowane przez Marcin1 ; 16.05.2012 o 20:35


  10. #10
    Marcin1 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    sty 2012
    Posty
    131
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie

    }

    .navbar_search {
    position:relative;
    width: 185px;
    display:block;

    vbulletin-chrome.css

    width: 185px; początkowo jego wartość wynosiła aż 18000 tys px stąd powodowało rozjeżdżanie lupki na sam koniec strony (występuje ona obok Zaawansowane Wyszukiwanie na stronie głównej) jak i również dolne i boczne suwaki przewijały się nienaturalnie długo.


Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67