• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    Awatar eMcE
    eMcE jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    25

    Smile BBcode "patrz.pl" oraz "megavideo.com"

    Witanko

    Czy może mi ktoś pomóc z napisaniem BBcode
    do wrzucania filmów z patrz.pl i megavideo.com?

    Nie mogę sobie z tym poradzić.

    Dzięks.
    [b]مارتن ألبينو
    [color=Blue]Miłość i prawda rządzą :] a hipokrytom chooy w tylny exit :][/color][/b]



  2. #2
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13


  3. #3
    Awatar eMcE
    eMcE jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    25

    Domyślnie

    Mam tak:

    Kod:
    Tyluł: PATRZ
    
    Nazwa tagu: patrz
    
    zastąpienie:
    <object width="425" height="331">
    <param name="movie" value="http://patrz.pl/patrz.pl.swf?id={TEXT}&r=5" />
    <param name="wmode" value="transparent" />
    <embed src="http://patrz.pl/patrz.pl.swf?id={TEXT}&r=5" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="331" />
    </object>
    <br />{TEXT1}
    
    Przykład: [patrz]http://kabaret.limo.telefon.los.patrz.pl[/patrz]
    Pokazuje plajera w poście, lecz po klikniecou "play" jest info, że plik nie jest już dostępny.
    Dziwne, bo link normalnie jest odtwarzany.

    A do Megavideo mam tak:

    Kod:
    <object width="640" height="480">
    <param name="movie" value="http://www.megavideo.com/v/{TEXT}"></param>
    <param name="allowFullScreen" value="true"></param>
    <embed src="http://www.megavideo.com/v/{TEXT}" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="640" height="480"></embed>
    </object>
    <br />{TEXT1}
    Ostatnio edytowane przez eMcE ; 04.01.2009 o 14:50
    [b]مارتن ألبينو
    [color=Blue]Miłość i prawda rządzą :] a hipokrytom chooy w tylny exit :][/color][/b]


  4. #4
    e-filmownia jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    sty 2009
    Posty
    40

    Domyślnie

    Megavideo to ci pomogę no wiec co do kodu to trzeba go troszke przerobić

    Kod:
    <object width="432" height="351"><param name="movie" value="http://www.megavideo.com/v/{param}"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.megavideo.com/v/{param}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="432" height="351"></embed></object>
    Ten Kod jest sprawny znalazłem go na necie ale nie działał wszyskie filmy pokazywało "this file has been deleted"
    ale drogą dedukcji doszedłem jak go naprawić teraz jak go umieścić:P


    AdminCP>Władne BBcode>Dodaj Nowe BBcode


    Tytuł: MegaVideo
    Nazwa Tagu BB Code: Mega
    Zastąpienie:
    Kod:
    <object width="432" height="351"><param name="movie" value="http://www.megavideo.com/v/{param}"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.megavideo.com/v/{param}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="432" height="351"></embed></object>
    Przykład: [mega]przykład[/mega]

    Co do Obrazka To jak Ktoś zrobi Fajny to podajcie link


    To teraz jak dodać film

    mamy link z megavideo "http://megavideo.com/?v=9ZY8Y5GD" interesuje nas tylko jendna jego częsć mianowicie
    Kod:
    http://megavideo.com/?v=9ZY8Y5GD
    ta częsc na czerowno wbijamy to w tagi [mega]9ZY8Y5GD[/ mega]

    i działa

    Co do kodu patrz to jeżeli nie działa to myślę ze wystarczy zamienić {TEXT} na {param}
    Ostatnio edytowane przez e-filmownia ; 05.02.2009 o 17:58


  5. #5
    piru jest nieaktywny Banned
    Dołączył
    sty 2010
    Posty
    54

    Domyślnie

    czy wszystkie pliki z Megavideo pokazywać nam będzie na forum w kodzie czy tez konto Premium na Megaupload musze posiadać ?

    mam bowiem taki link http://www.megavideo.com/?d=S6NV480D

    dodałem wszystko według opisu i nie wszystko się otwiera , z tym jest ok( [mega]9ZY8Y5GD[/ mega] ) lecz tu mam problem ( [mega]S6NV480D[/ mega] w tym pokazuje bład linku , co jest nie tak ?
    Ostatnio edytowane przez piru ; 14.05.2010 o 13:20


  6. #6
    Awatar MaXFireN
    MaXFireN jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    gru 2009
    Posty
    167

    Domyślnie

    Witam, dodałem tak jak pisałeś w instrukcji...
    [mega]MOC5M2LI82974dc34e9c32cd8[/mega]
    I gdy chcę powiększyc obraz na cały monitor i najade na przycisk do tego stworzony to pokazuje mi się: "SWITCH TO FULLSCREEN MODE", naciskam i się nie powiększa... Mam vb 3.8
    z góry dzięki za pomoc.

    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez MaXFireN ; 27.02.2011 o 20:08


  7. #7
    Awatar MaXFireN
    MaXFireN jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    gru 2009
    Posty
    167

    Domyślnie

    up@ już naprawiłem, błędny kod )


Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 25.02.2010, 12:40
  2. Brak "Poprzedni" i "Następny" w albumach (na górze)
    By gonzek in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.01.2010, 16:28
  3. Gdzie zmienić domyślne ikony "Nowy temat" "Cytuj" itp
    By Link in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04.01.2010, 00:18
  4. dodanie "post icon" w "quick edit"
    By olow1983 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09.10.2009, 19:19
  5. Styl "Tuner Racer" - problem z "security token"
    By eMcE in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 17.08.2008, 09:45
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67