• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    Stranek jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    11

    Domyślnie Kodowanie bazy [Wiem przerabiane 1000 razy]

    Witam , czytalem juz chyba wszystkie tematy na temat kodowania ale niestety nie znalazlem odpowiedzi.
    Baze zgralem z starego serwera , gdy wejda w nia notepad ++ to mam tam polskie znaki gdzie niegdzie sa krzaki ale to rzadkosc .
    Skopiowalem wszystkie pliki z starego serwera i wgralem na nowy wszystko chodzi tylko ze mam problem z polskimi znakami natomiast zamiast Ś ć itd jest "?"

    Nowy serwer mam na UTF8 w pliku Config.php probowalem juz zmieniac kodowanie z UTF8 na latin1 ale niestety nic nie dalo.
    Przy pisaniu nowego posta sa polskie znaki.

    Przykladowy zrzut z bazy : bezpo¶rednio pod nazw±

    Takich znakow jest troche w bazie ale mało.



  2. #2
    Awatar DawPi
    DawPi jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    sty 2008
    Przegląda
    .pl
    Posty
    145

    Domyślnie

    Nie wiem jak to jest dokładnie w vB, ale może zmienisz kodowanie forum w meta na:
    Kod:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />
    [B]forum.invisionize.pl[/B] - polski support IP.Board


  3. #3
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    1. W pliku config.php wymuś kodowanie latin2 (nie zapomnij odkomentować poprzez usunięcie dwóch slashy).
    2. Admin CP -> Języki i frazy -> Zarządzaj językiem -> Edytuj ustawienia
    Wklep w okienko kodowanie ISO-8859-2.


  4. #4
    Stranek jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    11

    Domyślnie

    No niestety nie dziala ;/ ustawilem plik config oraz wpisalem tak i niestety nie działa nadal "?"
    Tak przy okazji ja piszac posta z polskimi znakami mam Ś ć ę ą itd. niestety jesli pisze zwykly uzytkownik nie ma polskich znakow;/


Podobne wątki

  1. Kodowanie bazy na vb
    By andaleks in forum Przed zakupem - pytania początkujących
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 23.08.2010, 18:52
  2. 1000 Użytkowników! :)
    By Max in forum Ogłoszenia z forum
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 10.08.2009, 22:32
  3. Brak polskich znaków (wiem że było)
    By hasiek24 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 03.03.2009, 22:09
  4. Wszystko razy dwa?
    By BOŁOZ in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 13.11.2008, 23:43
  5. Pierwszy 1000 za nami! :)
    By Max in forum Ogłoszenia z forum
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 12.05.2008, 16:48
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67