• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    neoen jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    7

    Domyślnie Problem po przeniesieniu forum

    Przenosiłem forum na inny serwer.
    Wszystko ładnie działa niby, ale jak klikam w jakiś link z: Skocz do Forum to:
    Invalid Forum specified. If you followed a valid link, please notify the administrator
    A drugi problem to skiny, strona główna wyświetla się normalnie, ale jak wchodzę w jakiś temat to:
    Załączone obrazki Załączone obrazki



  2. #2
    seba766 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2008
    Posty
    239

    Domyślnie

    pliki ze skinem masz zle skopiowane


  3. #3
    neoen jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    7

    Domyślnie

    Kopiowałem 2 razy.


  4. #4
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Problem jest indywidualny... Podeślij na PM link do forum.


  5. #5
    neoen jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    7

    Domyślnie

    I jak wiesz jak to naprawić? Pm z linkiem wysłałem.
    Bo nie wiem czy od nowa forum nie instalować.


  6. #6
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Obecnie zamiast Twojego forum widzę 'Forbidden', ale z tego co zapamiętałem było tam kilka postów... Nie przesadzajmy więc z ambicjami, myślę że możesz sobie pozwolić na zainstalowanie forum od początku.


  7. #7
    neoen jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    7

    Domyślnie

    Widzisz Forbidden bo usnąłem już forum z serwera i instaluje od nowa.
    Ale możesz powiedzieć dlaczego tak się działo, może w przyszłości się przyda


  8. #8
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Używałeś wcześniej jakiejś modyfikacji wykorzystującej mod_rewrite? Np. vBSEO, Zoints etc. ? Po przeniesieniu forum na inny serwer nalezy zrekonfigurować takie modyfikacje, aby można było bez błędów poruszać się po forum. Problem tkwił w przepisywaniu linków.


  9. #9
    neoen jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    7

    Domyślnie

    Aha, tak vBSEO używałem. Dzięki przyda się na przyszłość

    Temat można zamknąć.


Podobne wątki

  1. Problem po przeniesieniu forum na inny serw
    By Testis in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 14.11.2009, 19:56
  2. [zlecę] naprawienie forum po przeniesieniu
    By topmichael in forum Oferty od firm
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04.01.2009, 00:03
  3. [zlecę] naprawienie forum po przeniesieniu
    By topmichael in forum Giełda
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30.12.2008, 19:06
  4. Poważny Problem z po przeniesieniu
    By MyCoins in forum Instalacja i upgrade
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 11.07.2008, 06:51
  5. Problem po przeniesieniu
    By jaculek3 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15.04.2008, 14:48
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67