• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    t3qil4all jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    157
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie Po instalacji brak polskich znaków

    Zainstalowałem nowe forum na nowej bazie danych po po wgraniu polskiego języka nie ma polskich znaków forum znajduje się tutaj:
    Forums - Powered by vBulletin

    co zrobić aby były polskie znaki?



  2. #2
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Skoro instalujesz nowe forum to dlaczego jest to stara wersja 3.6.8 ?
    Odnośnie problemu: Przejdź do:
    AdminCP -> Języki i Frazy -> Zarządzaj Językiem -> Polski* -> [Edytuj Ustawienia]
    * lub inna nazwa, którą ustawiłeś dla j. polskiego
    Ustaw:
    HTML Character Set: ISO-8859-2


  3. #3
    t3qil4all jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    157
    Przydatne posty
    5

    Domyślnie

    póki co zbieram na licencje ale chce wiedzieć co i jak jak wykupię będę kupował w tym miesiącu;] a co do tej zmiany na ISO-8859-2 to nie musze bo tak mam ale nie ma polskich znaków.
    Ostatnio edytowane przez t3qil4all ; 06.06.2008 o 14:09


  4. #4
    Awatar Pavlus
    Pavlus jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    kwi 2008
    Przegląda
    Wrocław
    Posty
    95

    Domyślnie

    a baza danych w jakim kodowaniu? sprobuj recznie przekonwertowac kilka tabel na utf8_unicode_ci np tabele phrase ustaw system porównań dla połączenia MySQL w tym samym kodowaniu, napisz temat i sprawdz fonty.
    [SIZE="1"]Napiszę każdy skrypt php: [B]pavlus[at]otsoft.pl[/B][/SIZE]


Podobne wątki

  1. Brak polskich znaków
    By lukas22 in forum Spolszczenia
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 30.09.2009, 15:06
  2. Brak polskich znaków
    By fidgethouse in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 19.05.2009, 10:21
  3. Brak polskich znaków
    By infernus in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11.05.2009, 08:41
  4. po instalacji brak polskich znaków
    By t3qil4all in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24.08.2008, 12:05
  5. Brak Polskich znaków na SB
    By t3qil4all in forum Konwersje
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 05.06.2008, 18:14
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67