Witam,
Mam kilka problemów na które nie znalazłem odpowiedzi na tym forum.
1. Grupy
Mam na forum standardowe grupy (administrators, super moderators, registered users etc) + grupy np. H@ TP, H@ FFA, Admin TP i Admin FFA
Działy na forum: Forum serwera TP oraz Forum serwera FFA (+kilka innych ale to nie ważne).
Chciałbym ustawić tak żeby np. H@ TP miał pełne prawa moderacji tylko w dziale serwera TP (w innych nic); a H@ FFA miał pełne prawa moderacji w dziale FFA w innych nic.
Chciałbym też aby H@ TP mógł zarządzać grupą Admini TP, a H@ FFA grupą Admini FFA (dodawać, usuwać członków etc)
Ustawiłem im pełne zezwolenia (wszystko na tak) na poszczególnych forach (tych za które odpowiadają), w ustawieniach grup też mają wszystko co ważniejsze na tak (na nie maja supermoderatora i administratora). I niby mogą zamykać tematy, otwierać... ale już przykleić nie mogą, usunąć (trwale) też, dać ogłoszenia też nie, dodawać do grupy też nie...
2. Ostrzeżenia
Chcę na forum korzystać z ostrzeżeń (mogą być standardowe lub jakaś wtyczka).
Administrator chciałbym żeby dawał ostrzeżenia w każdym dziale (to ustawiłem lub było już).
A np. H@ TP żeby mógł dawać ostrzeżenia tylko w dziale serwera TP (tego nie mam i proszę o pomoc)
Dodatkowo jak ustawić te ostrzeżenia, aby np ktoś z 5 ostrzeżeniami nie mógł pisać nic, a z 10 dostawał bana na np 14 dni. Trzeba utworzyć nowe grupy i ustawić że ma przenosić do tej grupy przy 5 ostrzeżeniach a przy 10 do innej? I czy te ostrzeżenia (te 5 ostrzeżeń) kasuje się po tym jak się przeniesie automatycznie do grupy co nie może pisać? bo jeśli tak to wtedy nigdy nikt nie przejdzie do grupy z 10 ostrzeżeniami.
3. Prywatne wiadomości
Jak włączyć edycję prywatnych wiadomości? tzn użytkownik wysyła PW i np. za nim odbiorca odbierze to można edytować lub np. przez godzinę...
Nie znalazłem takich informacji tutaj, a na pewno przydadzą się początkującym użytkownikom vB.
Dzięki za pomoc jeśli ktoś wie.