mam takie pytanie a mianowicie jak zrobić żeby post coś podobnie wyglądał
chodzi mi o to żeby był autor postu po lewej stronie tak jak na zdjęciu a post koło tego ??Kod:http://img291.imageshack.us/my.php?image=postit8.png
mam takie pytanie a mianowicie jak zrobić żeby post coś podobnie wyglądał
chodzi mi o to żeby był autor postu po lewej stronie tak jak na zdjęciu a post koło tego ??Kod:http://img291.imageshack.us/my.php?image=postit8.png
Trochę podobnie będziesz miał, jak zastosujesz układ układ "legacy" (opcje vb->Style & Language Settings->Use Legacy (Vertical) Postbit Template), choć w podanym przez ciebie przykładzie stosują własny styl, musiał byś zedytować szablon postibt_legacy.
były administrator forum.tibia.pl
administrator forum.tibiaspy.com
a nie ma ktoś jakiegoś kodu żeby wkleić i żeby takie coś powstało??
Przecież po zastosowaniu się do ustawień, które podał Ci MatKus osiągniesz taki właśnie efekt, autor postu będzie po lewej stronie. Z czym więc masz jeszcze problem?
jak tam dojść mógł byś mi bardziej wytłumaczyć??
Ale czego w tym nie rozumiesz, co ci napisałem??? Bo mój 8 letni bratanek obok mnie siedzi i się też zastanawia, czego w tym można nie rozumieć.
Wiesz, jak wejść do panelu administracyjnego?
Po lewej masz menu. Widzisz je? Tam są takie rozwijane listy. W pierwszej jest coś takiego, jak opcje vbulletin (vbulletin optons chyba, jesli masz angielski). Umiesz to kliknąć? Tam jest taka lista, i z niej musisz wybrać to, co napisałem, czyli Style & Language Settings. Jak masz tłumaczenie, to nie wiem, jak to sie zwie, ale pewnie coś w stylu ustawienia stylu i języka. Umiesz to wybrać? A tam ejst opcja taka, jak napisałem, czyli Use Legacy (Vertical) Postbit Template. Znalazłeś? wybierz ją jako TAK (YES) i zapis (taki przycisk na dole po prawej będzie).
Już bardziej dokładnie chyba nie da się opisać, chyba, że mam ci jeszcze screeny porobić.
były administrator forum.tibia.pl
administrator forum.tibiaspy.com
Znalazłem ale inaczej trochę ale dobra dzięki za pomoc
Ja mam problem z opcją "Używaj Poziomego / Pionowego Układu Postów" na vBulletin 3.7.3 - w opcjach włączyłem tą funkcję, ale to nie przyniosło żadnych skutków. Próbowałem robić aktualizację danych w opcji "Konserwacja"- jednak to też nie działa- pomimo włączonej opcji dalej mam info o użytkowniku na górze posta. Posiadam szablon Greenfox. Co mi poradzicie w takim razie? Czy to może być wina szablonu?
Cammi4l sprawdź na standardowym szablonie czy masz normalnie układ pionowy (avatar po lewej), być może jest to wina szablonu.
Masz problem? Pisz na forum, a nie na PW, GG! Na GG oraz PW przyjmuje jedynie indywidualne zlecenia.
-aktualizacją do nowszej wersji forum oraz modyfikacji
-instalacją aktualizacji/styli
-wszelkiego rodzaju pracami związanymi ze skryptem vBulletin
Więcej szczegółów na PW - Klik