+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2
1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Spolszczenie vBulletin 4.x

MxK
    MxK jest nieaktywny There's something in the Air ... MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława.
    Wpisy
    5
    Siła Reputacji
    653

Domyślnie Spolszczenie vBulletin 4.x

Witam!
    Zaledwie jeden dzień po premierze vBulletin 4.0.0 mam przyjemność zaprezentować Wam spolszczenie dla najnowszej wersji!

Spolszczenie jest kompatybilne z vBulletin 3.

Co zawiera spolszczenie / jakie zmiany przynosi od ostatniej wersji:
    • tłumaczenie nowych fraz na forum
    • tłumaczenie vBulletin Blog
    • tłumaczenie vBulletin CMS
    • tłumaczenie wielu nowych fraz w Admin CP
    • i całą rzeszę poprawek od ostatnich wersji
    Niektóe frazy nie zostały przetłumaczone ze względu na umieszczenie ich głęboko w skrypcie, zamiast w pliku językowym. Ten błąd zostanie naprawiony przez oficjalną załogę vBulletin w styczniu.

Jak to zwykle ma miejsce, przypominam o prawach autorskich, którymi objęte jest spolszczenie. Udostępniam je dla Was całkowicie za darmo, a jedynym warunkiem jest zachowanie stopki w nienaruszonym stanie.
    Poniżej przedstawiam warunki korzystania ze spolszczenia:
    1. Wyłącznym właścicielem tłumaczenia jest vBHELP.pl - Polskie wsparcie vBulletin.

2. Stopka jest częścią tłumaczenia. Zabrania się usuwania jej oraz ukrywania w jakikolwiek sposób
    (poprzez zmniejszenie czcionki, zmianę koloru, ukrycie całej sekcji 'copyright' itp.)
    Zabronione jest również usunięcie aktywnego odnośnika w stopce, modyfikacja poprzez dodanie atrybutu 'nofollow' itp.

UWAGA: Zmodyfikowanie spolszczenia (nawet w większej części) również NIE upoważnia do usuwania/modyfikowania stopki!
    UWAGA 2: wykupienie opcji usunięcia stopki skryptu vBulletin nie jest równoznaczne z usunięciem stopki spolszczenia.
    Jednorazowa opłata za usunięcie stopki wynosi 99 PLN (z licencją na jedno forum).

3. Jedynym źródłem udostępniania tłumaczenia jest forum vBHELP.pl, dlatego zabronione jest umieszczanie pliku tłumaczenia
    lub jego części na serwerach zewnętrznych czy jakichkolwiek innych stronach, forach itp.

4. Tłumaczenie jest darmowe. Wszelkie próby odsprzedawania go będą traktowane jak próba oszustwa i zgłaszane do odpowiednich organów.

Całe spolszczenie objęte jest prawem autorskim. Regulują to powyższe zasady na mocy ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83).
    Osoby, które dopuszczą się złamania którejś z zasad mogą zostać pociągnięte do odpowiedzialności.
    Kliknięcie w link pobierania (załącznik) przy pliku spolszczenia, jest równoznaczne z akceptacją powyższych zasad.

Chcę również podziękować użytkownikowi $md za pomoc w tłumaczeniu kilku części nowej wersji (poszło szybciej ).

Wszystkie braki w tłumaczeniu, rzeczy do popraki (na pewno się takie znajdą) prosz zgłaszać jako nowy temat w naszym Bug Trackerze.

W ramach podziękowania ze spolszczenie pamiętajcie, aby 1,2 razy dziennie kliknąć któryś z linków reklamowych dodawanych w każdym temacie (podkreślone słowa).

Instrukcję instalacji spolszczenia znajdziecie tutaj: http://vbhelp.pl/jak-zainstalowa%C4%...html#post27246

#23.12.2009 - pierwsza aktualizacja tłumaczenia po 62 pobraniach
    #26.12.2009 - druga aktualizacja po 87 pobraniach
    Załączone Pliki
    Pozdrawiam

Przydatne linki
    Mój blog | vBulletin Manual | Regulamin Forum | Rejestracja

Proszę nie wysyłać pytań na PM/GG/mail. Od tego jest forum.

People want to believe that somebody really knows.
    A world in which nobody really knows can be frightening.

Puczuk jest nieaktywny Użytkownik Puczuk to zwykły, szary obywatel.
    Siła Reputacji
    7

Domyślnie

Mam problem. W paczce ze spolszczeniem są trzy - dla forum, dla CMS i dla blogów. Jak zainstaluję dla forum, to CMS i blogi są po angielsku. Jak zainstaluję dla CMS, to forum i blogi są po angielsku. A jak spolszczenie dla blogów, to CMS i forum są po angielsku.

Jak mogę to wszystko "połączyć"?

MxK
    MxK jest nieaktywny There's something in the Air ... MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława. MxK to człowiek, którego wyprzedza jego sława.
    Wpisy
    5
    Siła Reputacji
    653

Domyślnie

@Puczuk, zapraszam: http://vbhelp.pl/jak-zainstalować-sp...html#post27246

// Wszystkie posty związane ze stopką i całą polityką udostępniania spolszczenia wydzielone do osobnego tematu:
    dykusja o spolszczeniu
    Pozdrawiam

Przydatne linki

Lmq_ jest nieaktywny Początkujący Lmq_ to zwykły, szary obywatel.
    Siła Reputacji
    1

Domyślnie

Zainstalowałem to spolszczenie na wersji v4.0.1 i nie mam polskich znaków zamiast Społeczeństwo jest Spo?ecze?stwo

MxK
    Wpisy
    5
    Siła Reputacji
    653

Domyślnie

Spolszczenie jest dedykowane dla kodowania ISO-2 / latin2. Jeżeli używasz innego (np. utf8) musisz przekonwertować pliki tłumaczenia (np. programem Gżegżółka).
    Pozdrawiam

Przydatne linki

NiC
    NiC jest nieaktywny Początkujący NiC to zwykły, szary obywatel.
    Siła Reputacji
    1

Domyślnie

To samo miałem, nic ci nie da przekonwertowanie, napisz do hostingu by naprawili ci bazę danych, baza danych źle koduje i dla tego zamiast polskich liter masz ? ? ? ?

Lmq_ jest nieaktywny Początkujący Lmq_ to zwykły, szary obywatel.
    Siła Reputacji
    1

Domyślnie

OK. zaraz napiszę i zobaczę co będzie thx. NiC za pomoc :]

solmyr jest nieaktywny Użytkownik solmyr to zwykły, szary obywatel.
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Szybkie pytanko - a da się tak ustawić żeby admin był w ang a reszta w pl?

MxK
    Wpisy
    5
    Siła Reputacji
    653

Domyślnie

Szybka odpowiedź: nie. Ale jako admin możesz uzywać sobie j. angielskiego na całym forum, userom pozostawiając domyślnie polski.
    Pozdrawiam

Przydatne linki

solmyr jest nieaktywny Użytkownik solmyr to zwykły, szary obywatel.
    Siła Reputacji
    6

Domyślnie

Ok u mnie też był problem ze znakami (mam utf-8)
    wrzucałem do gżegżólki ale wychodził już z stamtąd plik z krzaczkami.

A więc rozwiązanie było takie:

1. Konwersja pliku Gżegżółką
    2. Ręczne poprawki w pliku
    3. Wrzucenie pliku do vb
    4. Sprawdzenie we właściwościach czy jest opisany jako utf-8, jeśli nie to zmiana.

I dopiero po tym forum poprawnie zaczeło wyświetlać znaki.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2
1 2 OstatniOstatni

Bookmarks

Zasady Postowania