• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
  1. #1
    topmichael Gość

    Domyślnie nie działają Polskie znaki

    witam,
    mam dedyka u hetznera,
    chciałem postawić forum oparte o vB i nie pokazuje mi Polskich znaków,
    ktoś wie co moze być grane?
    adresy: kolekcje-mp3.pl, nwarez.pl

    pozdrawiam



  2. #2
    cizu jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    sie 2008
    Posty
    454

    Domyślnie

    Poczytaj na forum o instalacji i o polskich znakach problem był milion razy i jest banalny.


  3. #3
    Awatar bartol
    bartol jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    maj 2008
    Posty
    599
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Pierwsze co zrób, to kup licencje.
    Potrzebujesz pomocy przy instalacji i konfiguracji forum? Zgłoś się do mnie.

    Instalacje, aktualizacje, konwersje, naprawy, pomoc
    >>KLIKNIJ<< aby dowiedzieć się więcej.


  4. #4
    Awatar macio76
    macio76 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2009
    Przegląda
    Częstochowa
    Posty
    424
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Miło, że pomogliście. Mam ten sam problem i próbowałem już wszystkiego.


  5. #5
    topmichael Gość

    Domyślnie

    cizu - chcesz rzucic na to okiem ? próbowałem wszystkiego - nie działało, naprawisz to i zarobisz. gg: 140.97.45


  6. #6
    Awatar Grzegorz
    Grzegorz jest nieaktywny Ja tu tylko sprzątam
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    1 620
    Przydatne posty
    111

    Domyślnie

    Było dużo razy na forum, magicznymi słówkami do szukajki są: polskie znaki i kodowanie
    http://vbhelp.pl/search.php?searchid=64740&pp=25
    Potrzebujesz stylu dla swojego forum? Chcesz przenieść styl z vbulletin 3 na vbulletin 4? Pisz PW


  7. #7
    Awatar macio76
    macio76 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2009
    Przegląda
    Częstochowa
    Posty
    424
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Przykro mi, ale nic nie pomogło. Chętnie wpuszczę cię na swój serwer żebyś zobaczył co jest grane. Niby na tym serwerze działa wersja 3.7.2 z językiem polskim.


  8. #8
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Próbowałeś wymuszać kodowanie w config.php ?


  9. #9
    Awatar macio76
    macio76 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2009
    Przegląda
    Częstochowa
    Posty
    424
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Tak, robiłem to. Próbowałem nawet ze starszymi plikami językowymi i nic.


  10. #10
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Spróbuj ustawić latin1 w config.php (i tylko w config.php, pozostałe opcje zostaw tak jak są teraz).


Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Nie działają mody.
    By PrYcZa in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03.02.2010, 08:55
  2. Nie działają puste działy
    By Lager in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08.11.2009, 22:49
  3. nie działaja opcje w panelu admina
    By Marek607 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 31.03.2009, 09:51
  4. Nie działają obrazki w tagach [IMG]
    By FakeNick in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 18.11.2008, 20:24
  5. Ogłoszenia (nie działają)
    By danielpl in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03.08.2008, 11:07
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67