• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    seba766 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2008
    Posty
    239

    Domyślnie Tematy-blad

    Przekonwertowalem baze z phpbb2 do vbulletina i niestety (niesprawdzajac tego wczesniej) w dzialach o tej samej nazwie nie ma postow(z boku niby widac ze sa ale jak sie wejdzie to ich nie ma). I chcialbym sie zapytac czy dalo by sie cos zrobic zeby przywrucilo mi te posty



  2. #2
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    'Działy' powinny być w bazie, zmień ich nazwę i sprawdź czy ID się nie dubluje. Następnie skorzystaj z opcji w:
    AdminCP -> Maintetance -> Odbuduj Struktury [Update Counters]


  3. #3
    seba766 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2008
    Posty
    239

    Domyślnie

    hmmm "AdminCP -> Maintetance -> Odbuduj Struktury [Update Counters]" to wiem jak zrobic ale tego powyzej to juz nie, jak bys mogl cos dokladniej to rozpisac


  4. #4
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    To może inaczej spróbujemy jeszcze skoro nie masz doświadczenia z pracą w bazie.
    AdminCP -> Fora i Moderatorzy -> Zarządzaj Forum
    Widzisz tutaj forum, którego nie ma na stronie głównej? Jeśli tak zmień jego nazwę i użyj ww. opcji w Maintenance.


  5. #5
    seba766 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2008
    Posty
    239

    Domyślnie

    forum widze uzywalem juz tej opcji i nic to nie dalo, nawet w sub forum jest napisane np pozostale(50/50) a gdy wchodze do srodka to nie ma zadnego posta


  6. #6
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    a gdy wchodze do srodka to nie ma zadnego posta
    A wyświetla się jakaś informacja, komunikat błędu?


  7. #7
    Awatar BlackHat
    BlackHat jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    lut 2008
    Posty
    103

    Domyślnie

    z boku niby widac ze sa ale jak sie wejdzie to ich nie ma
    pozostale(50/50) a gdy wchodze do srodka to nie ma zadnego posta
    ja myślę, że kolega ma bardzo prosty, ale częsty błąd po konwersji

    rozwiązanie:
    ACP > Fora i Moderatorzy > Zarządzaj Forum
    i teraz edytujemy każde forum po kolei... zmieniając:

    Wyświetlanie Tematów najlepiej na Pokaż wszystkie tematy


  8. #8
    seba766 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2008
    Posty
    239

    Domyślnie

    To napisze ze to co napisalal BlackHat to pomoglo i pisze tego posta zeby inni wiedzieli co trzeba w takiej sytuacji zrobic


  9. #9
    Awatar Max
    Max
    Max jest nieaktywny There's something in the Air ...
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    4 775
    Przydatne posty
    252
    Wpisów
    13

    Domyślnie

    Myślałem podobnie dlatego spytałem o to:
    A wyświetla się jakaś informacja, komunikat błędu?


Podobne wątki

  1. Blad
    By kon58 in forum Instalacja i upgrade
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 25.12.2009, 00:01
  2. blad on line 44
    By szefunio in forum Rozmowy webmasterów
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15.09.2009, 17:45
  3. wyszukiwanie blad
    By seba766 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01.02.2009, 20:34
  4. blad
    By BuLi! in forum Konwersje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08.12.2008, 07:52
  5. blad po upgrade
    By Hammer in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 08.06.2008, 16:27
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67