• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
  1. #1
    Lukez jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2009
    Posty
    28

    Domyślnie Po zmianie serwera...

    przychodzi nastepujacy blad na maila:

    Kod php:
    Database error in vBulletin 3.8.3:

    Invalid SQL:

                                   
    SELECT *
                                   
    FROM vb_session
                                   WHERE userid 
    0
                                           
    AND host '66.249.71.196'
                                           
    AND idhash 'b7a7a78a0f0ab05079e72c6a96628b62'
                                   
    LIMIT 1;

    MySQL Error   Table 'forumeria_.vb_session' doesn't exist
    Error Number  : 1146
    Request Date  : Wednesday, June 24th 2009 @ 12:48:34 PM
    Error Date    : Wednesday, June 24th 2009 @ 12:48:34 PM
    Script        : http://www.domena.pl
    Referrer      :
    IP Address    : 66.249.71.196
    Username      :
    Classname     : vB_Database
    MySQL Version : 

    Jak to naprawić?
    [B]PFD[/B]



  2. #2
    Awatar macio76
    macio76 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2009
    Przegląda
    Częstochowa
    Posty
    424
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Wychodzi na to, że nie przeniosłeś jednej tabeli.

    Kod php:
    Table 'forumeria_.vb_session' 
    Pozdrawiam
    Maciej ;)

    http://swiatiphone.com
    http://iphonesupport.pl
    http://mojeakwarium.eu


  3. #3
    Awatar WoG
    WoG
    WoG jest nieaktywny vB Specialist
    Dołączył
    lut 2008
    Posty
    2 812
    Przydatne posty
    297
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Ew. problem z prefixem tabeli.
    Z poważaniem,
    WoG

    Ty też możesz pomóc spolszczać vBulletin 5: GitHub.com
    "Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po przeminięciu radości spowodowanej niską ceną"


  4. #4
    Lukez jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2009
    Posty
    28

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez macio76 Zobacz posta
    Wychodzi na to, że nie przeniosłeś jednej tabeli.

    Kod php:
    Table 'forumeria_.vb_session' 
    Chyba coś w tym jest kilka tabel wcielo... eksportuje i importuje od nowa
    [B]PFD[/B]


  5. #5
    Awatar header
    header jest nieaktywny Advanced Member
    Dołączył
    wrz 2008
    Przegląda
    Myszków
    Posty
    661
    Przydatne posty
    5
    Wpisów
    7

    Domyślnie

    Polecam Eksport i Import przez SSH.
    Mój Blog

    Oferty w sprawie konfiguracji i pomocy przy vBulletin proszę kierować na PW lub GG.

    Kliknij by napisać PW
    GG : 20650


  6. #6
    Awatar Grzegorz
    Grzegorz jest nieaktywny Ja tu tylko sprzątam
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    1 620
    Przydatne posty
    111

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Lukez Zobacz posta
    Chyba coś w tym jest kilka tabel wcielo... eksportuje i importuje od nowa
    Po imporcie sprawdź jeszcze prefix tabel
    Potrzebujesz stylu dla swojego forum? Chcesz przenieść styl z vbulletin 3 na vbulletin 4? Pisz PW


  7. #7
    Lukez jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2009
    Posty
    28

    Domyślnie

    Z baza jest już okej forum się wczytuje lecz pojawił się kolejny błąd...

    Kod php:
    Warningarray_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in [path]/includes/functions.php on line 4227

    Warning
    Invalid argument supplied for foreach() in [path]/includes/functions.php on line 4227 
    przy imporcie bazy w zgodności utf 8 nie ma tego
    przy imporcie bazy w zgodności latin 2 właśnie to pokazuje się

    a oczywiscie przy utf 8 mam znaki zapytania

    ludzie co robić ?


    Linijka 4227 to:
    Kod php:
        foreach (array_keys($vbulletin->forumcache) AS $forumid
    ps.
    Wyłączenie modyfikacji nie pomaga
    Ostatnio edytowane przez Lukez ; 25.06.2009 o 09:56
    [B]PFD[/B]


  8. #8
    Awatar macio76
    macio76 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2009
    Przegląda
    Częstochowa
    Posty
    424
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Wyczyść cache forum. Powinno pomóc. Moim zdaniem oczywiście
    Pozdrawiam
    Maciej ;)

    http://swiatiphone.com
    http://iphonesupport.pl
    http://mojeakwarium.eu


  9. #9
    Lukez jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    cze 2009
    Posty
    28

    Domyślnie

    Jak wyczyścić cache? Gdy nie da wejść się do Panelu Admina ?
    [B]PFD[/B]


  10. #10
    Awatar macio76
    macio76 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    maj 2009
    Przegląda
    Częstochowa
    Posty
    424
    Przydatne posty
    2

    Domyślnie

    Usuń zawartość katalogu cache przez ftp. Nie podam ci gdzie on się dokładnie znajduje, bo aktualnie nie pamiętam.
    Pozdrawiam
    Maciej ;)

    http://swiatiphone.com
    http://iphonesupport.pl
    http://mojeakwarium.eu


Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Krzaki po zmianie serwera ... WTF?
    By Sonix in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 11.11.2010, 19:41
  2. Błąd w zmianie nazwy rangi.
    By xziomx in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 25.06.2010, 05:43
  3. Troche problemow po zmianie serwera
    By eh69 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 21.02.2009, 09:24
  4. Problem po zmianie stylu...
    By s---r in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 27.12.2008, 16:41
  5. Błąd po zmianie skryptu
    By desire121 in forum Pytania i problemy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11.06.2008, 14:34
Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67