• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
Like Tree1Przydatne posty
  • 1 Autor WoG
  1. #1
    Awatar Bryanek
    Bryanek jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2011
    Posty
    144
    Przydatne posty
    16

    Domyślnie Email Aktywacyjny

    Witam!

    Mam pytanko, mianowicie nie wiem czemu ale do nowych użytkowników nie dochodzą emaile aktywacyjne, jak to naprawić?



  2. #2
    Awatar WoG
    WoG
    WoG jest nieaktywny vB Specialist
    Dołączył
    lut 2008
    Posty
    2 812
    Przydatne posty
    297
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Witaj,
    bardzo ogólnikowo opowiedziałeś problem.

    1.: Jaką metodą wysyłany jest email? (PHP lub SMTP)

    2.: Czy inne maile dochodzą do użytkowników? Np. mailing, przypomnienie hasła?

    3.: Czy maile nie trafiają do spamu lub nie są blokowane? (Email od nadawcy nieznanego pochodzenia z linkiem w środku może być podejrzany)

    4.: Czy wykonałeś test diagnostyczny wysłania wiadomości email?

    5.: Czy posiadasz aplikację lub Twój serwer posiada Mail Queue?
    sebek7er uważa to za przydatne.
    Z poważaniem,
    WoG

    Ty też możesz pomóc spolszczać vBulletin 5: GitHub.com
    "Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po przeminięciu radości spowodowanej niską ceną"


  3. #3
    Awatar Bryanek
    Bryanek jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2011
    Posty
    144
    Przydatne posty
    16

    Domyślnie

    Już nie ważne Kolega mi pomógł z tym troszeczkę, proszę o zamknięcie tematu ;p


  4. #4
    adamus2006 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2011
    Posty
    101
    Przydatne posty
    6

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Bryanek Zobacz posta
    Już nie ważne Kolega mi pomógł z tym troszeczkę, proszę o zamknięcie tematu ;p
    To może chociaż napisz jak to rozwiązałeś bo może inni też mają taki problem , a skoro pisałeś temat to podziel się wiedzą . . .

    Tak się składa że u mnie jest ten sam problem że wszystkie emial dochodzą a aktywacyjne niestety nie . . wysyłane są metodą PHP , test diagnostyczny był ok został wysłany emial , napisałem do serwerowca bo chyba to ich wina ?
    Ostatnio edytowane przez adamus2006 ; 18.05.2011 o 21:27


  5. #5
    Awatar WoG
    WoG
    WoG jest nieaktywny vB Specialist
    Dołączył
    lut 2008
    Posty
    2 812
    Przydatne posty
    297
    Wpisów
    1

    Domyślnie

    Bardzo dobrze zrobiłeś. Poinformuj nas o odpowiedzi.
    Z poważaniem,
    WoG

    Ty też możesz pomóc spolszczać vBulletin 5: GitHub.com
    "Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po przeminięciu radości spowodowanej niską ceną"


  6. #6
    adamus2006 jest nieaktywny Stały bywalec
    Dołączył
    kwi 2011
    Posty
    101
    Przydatne posty
    6

    Domyślnie

    Niestety nie dostałem jeszcze żadnej odp ale dostałem po raz pierwszy emial typu :

    TEN E-MAIL ZOSTAŁ WYSŁANY AUTOMATYCZNIE!
    NIE ODPOWIADAJ NA NIEGO!
    *****************************************

    Witaj Adamus,

    Otrzymałeś nową prywatną wiadomość na Zajefajna.com : Forum Tworzone z Pasją.
    Aby odczytać wiadomość przejdź do swojej skrzynki odbiorczej:
    Zajefajna.com : Forum Tworzone z Pasją

    Pozdrawiamy,
    Zajefajna.com : Forum Tworzone z Pasją

    Więc chyba problem został rozwiązany ponieważ nigdy wcześniej takich emial nie otrzymywałem , można powiedzieć że odkorkowali na serwerze .
    Więc jak ktoś będzie miał podobny problem śmiało pisać pierw do serwerowni niż się denerwować ;/

    EDIT : dostałem odp :


    Najlepiej uzywać SMTP, większa pewność, że maile dojdą do odbiorców.
    Najlepiej chyba użyć skrzynki administrator do wysyłania maili z forum,
    podać host .... port ..., login to email a hasło wiadomo.
    Ostatnio edytowane przez adamus2006 ; 20.05.2011 o 13:48


Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67