• Rejestracja
vBHELP.pl - polskie wsparcie vBulletin
  1. #1
    Monopolyze jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    maj 2011
    Posty
    3

    Domyślnie Polskie znaki

    Witam. Zainstalowałem spolszczenie do mojego forum i jest taki efekt, że np. przy słowie "Użytkownicy" urywa ż i całą resztę - ytkownicy. Przy każdym słowie po wpisaniu znaku ż, ś itd. po nim reszta się usuwa łącznie z nim.

    Jakies protipy?



  2. #2
    Niub jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    mar 2011
    Posty
    25
    Przydatne posty
    3

    Domyślnie

    Kodowanie polskie.


  3. #3
    Monopolyze jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    maj 2011
    Posty
    3

    Domyślnie

    Jak ustawic kodowanie?

    w config.php mam ustawione utf8.

    Bump.
    Ostatnio edytowane przez Grzegorz ; 15.05.2011 o 09:36


  4. #4
    Niub jest nieaktywny Użytkownik
    Dołączył
    mar 2011
    Posty
    25
    Przydatne posty
    3

    Domyślnie

    Zamiast kodowania 'utf-8' daj 'Windows-1250'


  5. #5
    Monopolyze jest nieaktywny Początkujący
    Dołączył
    maj 2011
    Posty
    3

    Domyślnie

    Bez zmian.

    Zmieniałem na Windows-1250 i Windows1250.

    Również przy pisaniu postów z "Ó" urywa się reszta postu.
    Ostatnio edytowane przez Monopolyze ; 14.05.2011 o 16:11


  6. #6
    Awatar Grzegorz
    Grzegorz jest nieaktywny Ja tu tylko sprzątam
    Dołączył
    sty 2008
    Posty
    1 620
    Przydatne posty
    111

    Domyślnie

    Jak masz ustawione połączenie na utf-8 to i metodę próbkowania w bazie przydałoby się mieć utf-8, a i kodowanie tabel utf-8. Mieszanie różnych kończy się zawsze jednakowo: krzaki.
    Potrzebujesz stylu dla swojego forum? Chcesz przenieść styl z vbulletin 3 na vbulletin 4? Pisz PW


Chmurka.pl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67